Категории

Архив новини

Теми

Покорихме и Африка на ски

Връх Укаймден

Част от българския тим на върха Укаймден, 3265м

Днес достигнахме най-високата точка на най-високият ски-курорт в Африка (от общо 5-6) – на 3265 метра надморска височина се изкачва единственият седалков лифт в Укаймден, а оттам се разкрива спираща дъха гледка. Мястото е между Сахара и брега на Атлантическия океан, в легендарната планина Висок Атлас. На снимката, зад нас се извисява и най-високият връх в Северна Африка и Мароко – Тубкал (4165 метра).
Пътуването до Укаймден бе цяло приключение – през Мадрид, Казабланка и Маракеш с прочутия площад Джемаа Ел Ефна, и оттам с 36 високопроходими автомобила през крепостта Казба д’Ив, градчето Тахнаут и високопланински център за еко-туризъм, открит съвсем наскоро от френски инвеститори.
В понеделник се проведе традиционната „Национална вечер“, на която българската маса бе сред най-посещаваните, благодарение най-вече на винената селекция от новата класна изба на Телиш – Кастра Рубра и, разбира се, вкусните мезета и сирена.

dsc00473_web1600_tn

36 Land Cruiser-a извозиха над 200 скиори до най-високия връх в Африка

Всички се надяваме, очакваният утре сняг да натрупа достатъчно по пистата за гиганския слалом, за да се получи добро състезание. В последното не се съмняваме, след като се запознахме с екипа от световно известния испански ски-център Сиера Невада, който ще се грижи за подготовката на стартовете в двете дисциплини.

„Зелените Диели“, както вече се наричаме помежду си, заради отличаващите се не само по цвят, но и по безпрецедентното си качество екипи, са винаги в центъра на вниманието по пистите и официалните събития, а в бюлетина на срещата се носят легенди за българския хумор.

Сподели:
Edno23 Favit Svejo Twitter Facebook Google Buzz Delicious Google Bookmarks Digg

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>