Категории

Архив новини

Теми

Банско и Витоша очакват ски шампиони

Само 3 дни преди първите стартове в Световната купа по ски за мъже в Банско се оказва, че снегът пак ни е изненадал – къде в добрия, къде в лошия смисъл. В ски-зоната над града вече има 60см нов сняг, натрупал през последните дни, който обаче не радва организаторите, защото те отдавна са готови с перфектна писта за спусканията, независимо от липсата на достатъчно сняг до този момент. Шегите на времето понякога наистина идват в най-неподходящия момент. Вече трети ден хора и техника разчистват новия сняг от състезателното трасе „Бъндерица“, което не само получи благословията на Международната ски федерация, но и бе похвалено, като едно от  най-добре подготвените през сезона. Главна заслуга за това има рейсдиректорът Валентин Стефанов, който каза само, че „адът продължава…“:

Освен близо 90-те състезатели, в Банско се очакват и хиляди гости на събитието, поради което е въведена специална организация, както на движението в града, така и до ски-зоната. Достъпът до състезанието ще става срещу билет за трибуните, който дава право на возене с кабинката или специалните бусове, или с билети за кабинковия лифт и редовни лифт карти. За целта продължават да работят специалните каси, както в Банско, така и в София, в магазин Макс Спорт на бул. България. И макар прогнозата до събота да е за снеговалеж, точно в дните на състезанието синоптиците предричат слънце. Да видим…. Защото ни очакват четирима световни шампиони от Гармиш, най-бързите скиори на планетата и не на последно място, българските надежди, които дават все по-добри резултати на международни състезания. Веднага след пристигането си в България в четвъртък, 24 февруари, някои от звездите на световните ски, сред които и американската легенда Боде Милър, ще се пуснат благотворително на писта Витошко лале, в специален паралелен слалом, който трябва да покаже на света, че и планината до София има потенциал от световно ниво. Шефът на ски-федерацията Цеко Минев покани софиянци на ски-шоу от световно ниво, което ще подпомогне и най-малките български ски-таланти:

И не на последно място, българската звезда от Гармиш, Георги Георгиев, който стана 11-и в супергигантския слалом на стотни от великаните и показа, че си струва да се инвестира в българските ски:

<object width=“540″ height=“334″><param name=“movie“ value=“http://www.youtube.com/v/nEop-XTPjUA?fs=1&amp;hl=en_GB&amp;rel=0″></param><param name=“allowFullScreen“ value=“true“></param><param name=“allowscriptaccess“ value=“always“></param><embed src=“http://www.youtube.com/v/nEop-XTPjUA?fs=1&amp;hl=en_GB&amp;rel=0″ type=“application/x-shockwave-flash“ allowscriptaccess=“always“ allowfullscreen=“true“ width=“540″ height=“334″></embed></object>

Сподели:
Edno23 Favit Svejo Twitter Facebook Google Buzz Delicious Google Bookmarks Digg

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>