Категории

Архив новини

Теми

Световен ден на снега в София, Банско и Пампорово – 22 януари

Световен ден на снега - София

Международната федерация по ски /FIS/ обяви 22-ри януари 2012 г. (неделя) за Световен ден на снега, който ще бъде отбелязан с над 225 събития на сняг в 39 страни. Инициативата среща подкрепа и в България, като Българска федерация по ски и Столична община, под егидата на FIS и патронажа на кмета на София г-жа Йорданка Фъндъкова, организират снежен празник в София! Събитието ще бъде отбелязано и в Банско и Пампорово.

В неделя, 22-ри януари, между 11:00 и 14:00 ч. в парка с хълмчетата зад музея „Земята и хората” и МОЛ „City Center Sofia” близо до НДК, ще има снежни игри за деца и родители, полезни демонстрации и уроци по алпийски ски, ски бягане и сноуборд, вълнуващи състезания, изненади и награди за участници!
Входът е свободен, а носенето на ски, сноуборд или шейна е силно препоръчително. Ако не, то задължително носете топли ръкавици.

Повече информация за празника в София може да следите в специалната страница на събитието във Facebook. „Световният ден на снега” е част от международната кампания на FIS „Да върнем децата на снега”. „Световният ден на снега”, е една от ключовите инициативи на FIS за насърчаване на заниманията на сняг, като една здравословна почивка през свободното време, особено за младите хора. Ежегодният фестивал на сняг за децата и техните семейства, е шанс да откриете нещо ново, време да се забавлявате в и на снега и начин да си създадете прекрасни спомени и вдъхновение да продължите да се наслаждавате на снега.

ВНИМАНИЕ – В зависимост от метеорологичните условия са възможни промени в мястото и програмата! Децата и възрастните трябва да са с каска и ръкавици, за да бъдат допуснати до групите за ски и сноуборд уроци!

ПРОГРАМА – 22 януари, неделя

11:00 – 12:00ч.

– Уроци по алпийски ски, ски бягане и сноуборд от ски инструктори на БПСИ

– Свободно спускане за всички, които не участват в групите за ски и сноуборд уроци

– Спускане с шейни за деца и възрастни

– Игра „Направи снежна фигура!”

12:00ч. – Старт на състезание по ски бягане – спринт по трасе в парка

12:30ч. – Начало на демо спускане с алпийски ски и сноуборд на импровизираната писта „Подковата”, фрийстайл трикове и скокове

12:50 – 14:00ч.

– Уроци по алпийски ски, ски бягане и сноуборд от ски инструктори на БПСИ

– Свободно спускане за всички, които не участват в групите за ски и сноуборд уроци

– Спускане с шейни за деца и възрастни

– Игра „Направи снежна фигура!”

14:00ч. – Награждаване – ски спринт, „Направи снежна фигура!”

След 14:00ч. – свободно спускане

* Програмата и мястото са предварителни и подлежат на промени в зависимост от метеорологичните условия! Ще ви информираме своевременно за промени.

Сподели:
Edno23 Favit Svejo Twitter Facebook Google Buzz Delicious Google Bookmarks Digg

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>