Категории

Архив новини

Теми

Осем български журналисти ще стартират на Световното по ски 2014

Добрата екипировка гарантира голяма част от успеха. Готови да покорят швейцарските върхове с новите Kuga и Mondeo

Швейцария ще приеме над 240 колеги – участници в 61-ата Годишна среща на Международния ски клуб на журналистите (СКИЖ).

Осем български журналисти–скиори ще участват в 61-ото Световно първенство по ски за журналисти, което се провежда от 22 до 29 март в швейцарският курорт Шампери. Мястото е част от една от най-големите ски-зони в света – швейцарско-френската Порт дьо Солей, разполагаща с над 650 км маркирани писти.

Отличното представяне на България, приела преди осем години в Банско „белия керван” на журналистите,  несъмненият престиж на Български ски клуб на журналистите (БСКЖ)  и отличните ни резултати, особено в ски- бягането, станаха причина световният клуб да определи такава висока квота участници от България.

Представители на Нова телевизия, bTV, Българско национално радио, Bulgaria ON AIR, СБЖ, в. „Лична драма” и др. заминават с любезното съдействие на официалния вносител на Форд, Мото-Пфое и верига спортни магазини SLS, като ще премерят сили с над 240 свои колеги от 32 страни от Европа, Северна Америка, Азия и дори Африка. Състезанията се провеждат в дисциплините гигантски слалом и ски-бягане (класически стил) за мъже и жени, съответно на 5 и 2,5 км.

По пътя до Швейцария, колегите ще тестват новия Ford Kuga в очакваните сурови алпийски условия, а екипировката с последните състезателни модели ски „Росиньол”, е осигурена от веригата спортни магазини SLS.

Традиционните годишни срещи на СКИЖ са и важен международен форум за контакти и разговори между журналисти от Изтока и Запада, възникнал още в разгара на „студената война”  през 1955 г.

През тази година дискусиите около „кръглата маса” са фокусирани върху „Климатичните промени и тяхното влияние върху планинските  райони”, която пряко засяга и България, утвърждаваща все повече и своите зимни курорти.  Внимание ще бъде отделено естествено и на запазената „швейцарска марка” – часовниците, с разговор за бъдещето на тази индустрия в национален и световен мащаб и посещение на централата на прочутите часовници HUBLOT.

Сподели:
Edno23 Favit Svejo Twitter Facebook Google Buzz Delicious Google Bookmarks Digg

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>