Категории

Архив новини

Теми

Злато, бронз и много добро класиране за българския отбор на Световното по ски за журналисти

Юлиян Стоянов от в-к „Лична драма” отвя конкуренцията и спечели златен медал в гигантския слалом на Световното първенство по ски за журналисти в швейцарския курорт Шампери. Юли завърши десети в ски-бягането на 5-километровата дистанция, но това беше напълно достатъчно, за да спечели и бронзов медал в комбинацията на 61-ото издание на престижното състезание, организирано от Международния ски клуб на журналистите – SCIJ. Осемте представители на български медии, които карат с последни модели ски Rossignol, предоставени от верига спортни магазини SLS,  записаха поредното отлично представяне в уважавания форум. Любомир Бояджиев от Нова Телевизия, е четвърти в ски-бягането при младежите и 7-ми в комбинацията. Весела Владкова от БНР също е на 7-о място, но в гигантския слалом.

Колегите достигнаха до швейцарските Алпи с последния модел Ford Kuga, предоставен от Мото-Пфое, и се класираха сред първите 19 участника в различните дисциплини и възрастови групи от общо 197 участника в надпреварите от 32 страни.
България е сред първите страни-членки на международната организация на журналистите-скиори, като в последните 8 години неизменно се качва на почетната стълбичка на организираните от нея надпревари в алпийските ски и ски-бягането.

Champery 2014 – Бронз за Юли Стоянов в комбинацията

Champery 2014 – Любо Бояджиев и Юли Стоянов в подготовка за ски-бягането

Champery 2014 – Елена Гюрова и Весела Владкова в усилена подготовка за ски бягането

Champery 2014 – Вярната Kuga на българския отбор в Швейцария

Сподели:
Edno23 Favit Svejo Twitter Facebook Google Buzz Delicious Google Bookmarks Digg

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>